Norsk Skogkatt

Norsk Skogkatt er vår egen nasjonale rasekatt. En rase vi skal ta vare på og være stolte av. Norsk Skogkatt er etter hvert blitt utrolig populær både i inn- og utland. På den store verdensutstillingen for katter i 1992 var det en Norsk Skogkatt som ble den suverene vinner.

Hva skyldes populariteten? Norsk Skogkatt er en sunn og robust naturkatt, som ikke trenger krevende pelsstell. Den har et herlig gemytt – er leken, rolig og familievennlig. En katt som både setter pris på innendørs og utendørslivets gleder. Dessuten er den en god musefanger.

Hvordan skal Norsk Skogkatt se ut?

Norsk Skogkatt er en semilanghårskatt. Den skal være stor og kraftig bygget, langstrakt og høybeint med svære labber og lang, buskete hale. Andre kjennetegn er den dobbelte pelsen som består av en ullen underpels og en semilang, blank og vannavstøtende overpels. I full pelskondisjon skal katten ha stor krage, kinnskjegg, skjortebryst og nikkers. Typisk for den Norske Skogkatten er også at den som regel har vesentlig kortere pels om sommeren enn om vinteren. Skogkatten kan ha alle farger, unntatt sjokoladebrun, lilla, kanel og alle former for masker (siameserfarge).

Katten skal ha et trekantet hode med lang, rett profil og god hake. Den skal ha store ører med gaupetufser og lange ørehår – og store, lett skråstilte øyne med «vilt blikk».